Svea Ekonomi lån

svea ekonomi lån

Svea ekonomi är en låneförmedlare som erbjuder flera typer av lån. De erbjuder samlingslån, bolån, skuldfinansiering och konsumentlån, vilket är ett lite mindre negativt laddat namn för blancolån. I denna artikel kommer vi att fokusera på deras bolån.

Krav för bolån & lån hos Svea Ekonomi

För att få ett bolån beviljat hos Svea Ekonomi måste du var 20 år eller äldre. Utöver det måste du ha en fast inkomst på minst 120 000 kr årligen samt vara skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka eller mer. 

Möjlighet att låna stora belopp

En aspekt som gör att Svea ekonomi sticker ut lite extra är att du som kund kan låna uppemot 7,5 miljoner kronor över en löptid på hela vägen upp till 40 år. Detta gör att du kan ta ett lån för att exempelvis täcka en lite dyrare lägenhet eller villa, som du alltid drömt om att bo i. Minsta belopp du kan låna är 50 000 kronor. Värt att nämna är också att Svea ekonomi ej har någon bindningstid. Sedan bör du alltid jämföra bolån & ränta noggrant innan du väljer bolåneförmedlare på dagens marknad, då många kan hävda att det inte har bindningstider.

svea ekonomi lån stort

Bolån trots betalningsanmärkningar

Ytterligare en fördel med Svea Ekonomi och deras lån, om man vill se det ur den synvinkeln, är att de lånar ut till kunder som i dagsläget har betalningsanmärkningar. De är dock inte de ända låneförmedlarna som erbjuden denna möjligheten, men i det stora hela så är det ganska ovanligt. Och eftersom att Svea ekonomi tar en stor risk i samband med detta, så behöver dessa kunder som vill ta bolån med betalningsanmärkningar betala en högre ränta.

Vad kan jag använda bolånet till?

Förutom att låna till en ny bostad kan du via Svea även låna till din renovering. Vill du bygga om köket, lägga en terrass eller reparera ett läckande tak kan de hjälpa dig finansiera ditt projekt. Med Svea ekonomi kan du också belåna din nuvarande bostad för att lösa oönskade krediter eller naggande smålån. På så vis sänker du din månadskostnad och får mer pengar till övers. Det du också kan göra är att ta ett så kallat tilläggslån. Svea ställer alltså inga krav på att du måste ha hela lånet hos dem, vilket innebär att du kan behålla dina nuvarande bank om en total övergång till Svea inte känns helt rätt i tiden.

Personlig handläggare

Med Svea ekonomi får du som kund också en alldeles egen personlig handläggare. Och vem vill inte ha det egentligen? Detta kan förstås tyckas vara ganska trivialt, och något som många banker och låneförmedlare bistår mer, men lite extra service är ju alltid välkommet.