Stabelo bolån: En uppstickare

stabelo bolån

Stabelo utgör sig för att vara en oberoende bolåneförmedlare som erbjuder schyssta och prisvärda bolån till sina kunder. Stabelos finansieringsmodell är en så kallad bolånefond, i vilken institutionella investerare, såsom försäkringsbolag och pensionsbolag, går in och investerar kapital.

Stabelos låneerbjudande

I dagsläget har Stabelo lånat ut kapital på omkring 10 miljarder kronor, och medgrundaren Hampus har gott självförtroende när det kommer till låneförmedlarens framtidsutsikter. Stabelo satsar hårt för att konkurrera ut storbankernas och motarbeta deras marknadsdominans. Enligt deras webbsida erbjuder de följande bolåneräntor.

Vid en jämförelse med de sex största bolåneförmedlarna (Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, SBAB och LF Bank kan man konstatera att Stabelos bostadslån har en relativt mycket lägre ränta.

Samarbetspartners

Stabelo samarbetar med tre stora aktörer: Avanza, Nordnet och Lärarnas Riksförbund. Genom att samarbeta med dessa giganter är deras ambition att det ska vara så tryggt och enkelt som möjligt för dig som kund att ansöka om bolån. Stabelos samarbeten med internetbanken Avanza och den digitala investeringssparbanken Nordnet gör att de är ett transparant alternativ till de mer traditionella låneförmedlarna på marknaden.   

Vem får låna hos Stabelo?

Stabelo erbjuder alla sina låntagare samma nominella ränta för bostadslånet. Man kan konstatera att Stabelo också har högre krav på sina kunder än de flesta andra låneförmedlare. Detta för att kunna hålla en så pass låg ränta som de gör. Med andra ord behöver du som kund ha en stabil ekonomi. 

Bostadslån

Vidare behöver du vara över 18 år fyllda samt vara kund hos Avanza. Din adress måste också finnas med hos UC’s register och du får inte ha skyddade personuppgifter eller en så kallad bedrägerispärr. Som låntagare behöver du förstås också klara KALPEN (kvar-att-leva-på-kalkyl).    

Ytterligare förmåner 

Med Stabelo kan du enkelt flytta över dina nuvarande bolån. Det enda du behöver göra är att logga in på mitt.stabelo.com och sedan fylla i en ansökan. Därefter får du hem lånehandlingarna som du sedan skriver under och skickar tillbaka. När det är gjort kontaktar Stabelo din nuvarande bank och säkerställer att flytten av till bolån till Stabelo sker utan krångel. 

Stabelo erbjuder även gröna bolån, vilket gör dem till en uppstickare i jämförelse med många andra aktörer. För att få ett grönt bolån behöver du som kund ha en bostad med energiklass A eller B i energideklarationen. Dessa krav gäller både för hus såväl som för bostadsrätter. Utöver det behöver du också uppfylla Stabelos övriga bolånekrav.