Nordnet bolån: Här är fördelarna du inte kände till

nordnet-bolan

Det är inte alla som vet att den välkända investeringsbanken Nordnet erbjuder bolån. De har sedan många år tillbaka gjort det möjligt för gemene svensk att investera och handla i aktier och fonder till låga avgifter. Om du sedan tidigare sparat hos Nordnet erbjuder de en rad fördelar och förmåner till dig som också vill teckna bolån. 

Så fungerar Nordnets rabatter 

Nordnet är ännu en liten aktör på bolånemarknaden jämfört med stora spelare såsom Nordea, SEB, SBAB och Swedbank. Om du som kund har 1 miljon kronor i sparade tillgångar hos Nordnet erbjuds du en bolåneränta på 1,29%. Detta är alltså det minsta belopp du behöver ha sparat hos Nordnet för att erhålla en rabatt på bolåneräntan. Har du lyckats spara ihop 10 miljoner kronor eller mer kan du ta del av deras maximala rabatt och kan då glädja dig över en bolåneränta på endast 0,79%. 

Höjt bolånetak

Hösten 2019 bestämde Nordnet att det var dags att höja bolånetaket. För att kunna konkurrera med de större bankerna ansåg de sig behöva erbjuda bättre villkor. Genom att höja bolånetaket från 50% till 60% har Nordnet ambitioner att så småningom erbjuda Sveriges bästa bolån. Framför allt för kunder med större sparande, men även till de som de så fint kallar för “vanliga” privatsparare. Att de riktar in sig på de större spararna är förstås inte oväntat. 

Framför allt för kunder med större sparande, men även till de som de så fint kallar för “vanliga” privatsparare. Att de riktar in sig på de större spararna är förstås inte oväntat. 

Vem får låna hos Nordnet?

För att få teckna bolån hos Nordnet behöver du vara kund hos dem, låna som privatperson samt äga en aktie- och fonddepå. Utöver det behöver du även ha en bostad som belånas till uppemot 60% av dess nuvarande marknadsvärde. En viktig detalj i sammanhanget är också att Nordnet kräver att du har hela lånet hos dem. Du kan med andra ord inte sprida ut ditt lån över flera banker. 

När du skickar in din ansökan om bolån genomför Nordnet en sedvanlig kreditprövning. Som en del av denna gör de också en så kallad “kvar att leva på-kalkyl”. Efter ca 2 veckor kan du sedan räkna med att få besked om ditt lån beviljas eller ej. 

Fler förmåner 

Generellt sett är Nordnet ingen bank som nischar in sig på bolån. Trots detta faktum erbjuder de exempelvis låneskydd för ditt tecknade bolån. Så om du olyckligtvis skulle förlora din arbetsförmåga har du en försäkring som täcker dina bostadskostnader. 

Ytterligare en fördel med Nordnet är att ansökningsprocessen du genomgår för att söka ett bolån är enkel, och kan göras direkt i internetbanken. 

Nordnet erbjuder också en support som tillfredsställer de flesta kunders behov. Du kan kontakta dem via telefon och mail utan större besvär, och dessutom kan du få dina mer generella frågor besvarade på Facebook och Twitter.

Är Nordnet inte din kopp te?

Att hitta rätt bolån är en process man inte bör stressa fram. Det är ett stort beslut och vi rekommenderar därför att man ser över alla alternativ innan man drar upp ankaret och plockar fram guldpennan. Känner du att Nordnet inte är rätt alternativ för dig? Vi på bättrebolån.se ger dig möjligheten att jämföra bolån från en mängd olika aktörer, så att du kan känna dig trygg i ditt val av låneförmedlare.