Borgo bolån

Borgo bolån

I slutet på 2017 lämnade Peter Walldour och Gustav Berggren sina jobb som toppchefer och startade 2018 sitt nya varumärke på den svenska bolånemarknaden, Borgo bolån. De är än idag en hyfsat ny spelare inom bolån och har som målsättning att kunna bidra till en positiv förändring på marknaden. Huvudfokus ligger på det digitala. 

Borgo bolån & deras Samarbetspartners

2019 ingick Borgo ett avtal med ICA Banken för bolån, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. De vill tillsammans skapa ett hypoteksbolag som ska förmedla trygghet, kvalitet och långsiktighet för att leverera kompletta erbjudanden av bolåneprodukter. Borgos bolånefond kommer fortfarande ägas och drivas av Borgo, något som betaljätten Klarna uppmärksammat. Klarna har valt att investera 7 miljoner kronor i Borgo bolån och har därmed gett sig in på bolånemarknaden för första gången. Alla eventuella förändringar eller uppdateringar kan man följa via deras hemsida.

borgo bolån

Inför lansering

Nu har Borgo fått tillstånd från Finansinspektionen att lämna bostadskrediter och står snart inför sin lansering. Alla bolån kommer erbjudas direkt via Borgos hemsida där man redan idag kan ansöka så hör dem av sig när det närmar sig lansering.

Vision

Borgo vill erbjuda några av marknadens bästa räntor, under hela lånet, och på lång sikt ska de ska agera för att bli Sveriges modernaste plattform för bolån. De vill att allas räntor ska vara transparenta och vara det bästa alternativet med samma villkor som etablerade banker. Med så bra villkor kanske du nu undrar: Hur mycket kan jag låna hos Borgo egentligen? Du finner svaren enklast på deras webbsida eller via deras support.

Borgo kommer även att prioritera långsiktiga kundrelationer och tycker, med all rätt, att de ska belönas lite extra. Läs även om hur du jämför bolån räntor hos banker och långivare.

Jämföra Borgo bolån

Eftersom Borgo inte lanserats ännu är det svårt att jämföra med andra bolånegivare, men en sak som är säkert är att Borgo kommer bli en starkt spelare inom den moderna och digitala bolånemarknaden. Hos oss på Bättre Bolån kan du jämföra bolån flera banker och långivare för att hitta den som passar dig allra bäst.