Jämför bolån & hitta rätt trots lågkonjuktur & corona-pandemi

Jämför bolån corona

Evenemang ställs in. Resor förbjuds. Större tillställningar får inte längre äga rum. Covid-19, mer känt som Corona-viruset, har givit den globala ekonomin en ordentlig törn. Har du planer att ansöka om bolån? Låt inte kriserna stoppa dina drömmar. Jämför bolån och hitta rätt lån även under lågkonjuktur och ekonomisk oro med hjälp av en bolåneförmedlare.

Vilka är fördelarna med att köpa bostad i tider som dessa?

Fram till mitten på februari 2020 kändes problemen långt borta. Du precis som många andra kanske trodde att corona-virus utbrottet enbart skulle drabba Kina och att västvärlden skulle klara sig galant. Så blev det inte.

Men hur ska du tänka som går i tankarna att köpa en bostad?

Nordnet – en aktör som erbjuder Bolån, berättar om hur coronakrisen egentligen påverkar bostadsmarknaden.

Är du trygg med din inkomst kan du vara lugn

För dem som känner sig trygga med sin inkomst framöver trots den svacka ekonomin befinner sig i till följd av corona pandemin kan denna period med höga räntor vara ett bra tillfälle att köpa. Till exempel kanske du arbetar i en bransch där konsumenter fortfarande spenderar pengar. Många affärer som sker digitalt måste ju fortsätta även om den ekonomiska situationen är instabil och folk arbetar hemifrån på grund av corona pandemin.

För varje dag som går blir bostadsmarknaden mer och mer en köparmarknad, även om detta kan komma att jämnas ut inom ett par månader. Ska du ansöka om bolån med betalningsanmärkningar i bagaget så finns hopp även för dig.

I tider som dessa kan den ekonomiska påverkan undertrycka efterfrågan och sänka priserna på bostäder i Sverige. Därför kan det vara aktuellt att du jämför bolån redan idag och studera hur bolånemarknaden ter sig.

Jämför bolån under lågkonjuktur
Jämför bolån och studera hur bolånemarknaden ter sig även under ekonomisk oro.

Är folk benägna att sälja sin bostad under lågkonjuktur?

För många människor kan idén om att sälja sin bostad vara ett av de absolut sista alternativen när man har det kämpigt ekonomiskt. På grund av detta kan vändningen på ett bostadsköp vara snabb och eventuellt till ett bra pris för dig som intresserad köpare.

Man ska inte glömma att de som ägt sin bostad länge, och har planer att flytta till mindre, redan hunnit betala av stor del av lånet. Dessa kan vara individer som är mer benägna att sälja nu, eftersom de är oroliga hur de kommer påverkas av fallande bostadspriser.

Hur ska du tänka när du jämför bolån i ekonomisk nedgång?

När räntenivån kan riskera att bli volatil så är det viktigt att veta vilka strategier man ska använda för att hitta ett bolån med lägst ränta. Hur mycket kommer räntan stiga? Vilka lånegivare är mest benägna att drabbas av räntehöjningar rent historiskt? Dessa är några frågor du bör ställa dig som låntagare.

Jämför bolån med en låneförmedlare

Ett bra tips, för att tackla situationen, är att ta kontakt med en låneförmedlare. Dessa kan hjälpa dig att navigera rätt och ansöka om ett bolån som passar just dig. Se till att du jämför alla låneförmedlare noga och väljer den med högst kundomdöme och bäst service.