Handelsbanken bolån

Har du äntligen hittat ditt drömboende och letar nu efter bolån? Att köpa bostad är för de flesta den största investeringen i livet. Väljer du Handelsbanken bolån som bolånepartner får du råd och stöd genom hela livet. Så länge du vill.

Räkna enkelt ut din månadskostnad med Handelsbanken bolån

Hos Handelsbanken har man filosofin att bolån handlar om mycket mer än att bara låna ut pengar. Dem erbjuder professionella råd om din ekonomi i alla situationer. Du som bostadsägare sätts du inför många stora beslut som kommer ha en påverkan på din vardagsekonomi. Om du väljer Handelsbanken bolån kan du känna dig säker i att du har någon som hjälper dig med tips och stöd genom hela livet. 

Din bolåneränta sätts individuellt i dialog med din rådgivare.Vilken bolåneränta du som låntagare har möjlighet att få påverkas bland annat av hur du vill bo och såklart av din personliga ekonomi. Handelsbanken går igenom hur din ekonomi ser ut och gör en individuell bedömning utefter det.

Några faktorer som styr hur din individuella bostadsränta sätts:

  • Hur bostadsmarknaden ser ut där du bor
  • Om räntan generellt är hög eller låg när du ska köpa bostad
  • Hur mycket du lånar i förhållande till vad bostaden är värd
  • Om du har andra banktjänster hos Handelsbanken

Ett bra första steg att börja med är att ta reda på hur mycket du kan låna. Om du redan har en summa du vet att du vill låna – prova den i Handelsbankens bolånekalkyl innan du ansöker om ett lånelöfte. Med hjälp av Handelsbankens bolånekalkyl kan du enkelt och smidigt räkna hur mycket du kan få låna och vad lånet kostar varje månad. Du har även möjlighet att se hur månadskostnaden ändras om räntan går upp eller ner. På detta sätt får du en mer konkret uppfattning på hur det kommer se ut när du tar ut ett bolån hos Handelsbanken och få en känsla av om det är rätt beslut för dig.

Innan du ansöker om Handelsbanken bolån – ansök om lånelöfte först!

Ett lånelöfte är ett provisorisk besked från banken om exakt hur mycket du kan få låna till din nya bostad. Det utgår från de uppgifter du uppgivit till långivaren om till exempel din inkomst, om du köper bostaden själv eller tillsammans med någon och om du har några andra lån. Ditt lånelöfte är individuellt, men det är inte bindande och är giltigt i 6 månader.  Lånelöftet är viktigt att ha innan du går in i en budgivning, så att du vet hur mycket du kan köpa bostad för. I de flesta fall så kräver mäklaren ett godkänt lånelöfte för att du ska få vara med i en budgivning. Med ett lånelöfte har du möjlighet att snabbt agera när du har hittat ditt drömboende. För dig som redan är kund i Handelsbanken finns några av uppgifterna redan ifyllda i din ansökan när du loggar in och ansöker om lånelöfte.

Viktigt att jämföra olika bolån

Har du sedan länge funderat på att byta bank? Du kanske har fått ett bättre erbjudande hos någon annan långivare? Det finns många som varit i samma situation, men inte alla tar det steget då att byta bank kan kännas krångligt. Men faktum är att man kan spara tusentals kronor varje år om man tar det steget vilket gör att det är absolut värt att lägga ner lite tid och energi på att byta ut sin nuvarande bank.

Genom Bättre Bolån kan du se till att hitta det bästa alternativet för dig och få objektiva rekommendationer. En bolåneförmedlare kan definitivt underlätta detta för dig som är på jakt efter ditt nya drömboende. Se även till att kika på Bättre Bolån för att se aktuella bolån för 2020 samt hålla dig uppdaterad inom de senaste nyheterna, informationen och politiken som rör bolånemarknaden.