Bolån med betalningsanmärkning – här är fyra banker som kan bevilja dig ett bolån

Bolån med betalningsanmärkning

Det är lätt hänt att tro att det blir omöjligt att kunna ta ett bolån med en betalningsanmärkning i ryggen. Men sanningen är att det inte behöver vara ett hinder. Många banker väljer istället att titta på din betalningsförmåga och möjligheter att betala av framöver, snarare än att stirra sig blinda på din ekonomiska historia. När du jämför bolån är det därför viktigt att titta på bolåneförmedlarens olika villkor för detta.

I många fall är det alltså viktigare att du har möjlighet att betala av ditt lån månatligen och har en trygg ekonomisk situation i horisonten. Vi har listat fyra banker som kan bevilja dig bolån trots anmärkningar.  

bolån med betalningsanmärkning
Det är möjligt att få bolån trots att du kan ha betalningsanmärkningar

1. Bluestep

Bluestep är en av några aktörer som valt att öppet inkludera låntagare även trots att de haft en mindre positiv ekonomisk historia i bagaget.

De ger helt enkelt många av dessa en andra chans och låter dem ansöka om bolån baserat på deras nuvarande situation istället. Såhär går det till, steg för steg, att ansöka om ett bolån hos Bluestep:

 1. Ansök om ett lånelöfte för ditt bolån hos Bluestep och gå på visningar när lånet är beviljat.
 2. Efter att du vinner budgivningen för din framtida bostad tar du kontakt med Bluestep som godkänner bostaden och dess egenskaper. 
 3. Är din ekonomiska sits på samma nivå som när du mottog lånelöftet kan ett lånelöfte beviljas till dig.
 4. När tillträdet verkställs och du blir ny ägare av bostaden överförs pengarna från Bluestep till säljarens bank. 
 5. Du får nycklarna och är redo att flytta in!

2. Marginalen bank

Att gå via en bolåneförmedlare för att hitta det billigaste lånet kan vara en smart strategi i många fall. En bank som många låneförmedlare aktivt rekommenderar är Marginalen bank. Kanske har du gått via en storbank och fått ett nej till ditt bolån på grund av en betalningsanmärkning. Alla ska ha rätt till en andra chans, och då kan Marginalen bank kliva in och ompröva beslutet. Detta eftersom de tittar på dina faktiska förutsättningar att betala av lånet framåt i tiden. 

Är det så att du exempelvis har en obetald p-bot eller glömt betala en räkning på grund av tillfälliga svårigheter kan en betalningsanmärkning komma att tas. Låneförmedlare såsom Marginalen låter inte sådana incidenter bli ett krokben som fäller ditt framtida drömhem.

Är det så att du exempelvis har en obetald p-bot eller glömt betala en räkning på grund av tillfälliga svårigheter kan en betalningsanmärkning komma att tas.

Så här kan du ansöka om bolån hos Marginal bank trots betalningsanmärkning:

 1. Gå till Marginalen banks webbsida och ansök om bolån.
 2. När ansökan är inskickad handläggs den av Marginalens bolånehandläggare. 
 3. Efter att bolåneansökan tagits omhand och bearbetats fattas ett beslut varpå pengarna betalas det ut till ditt bankkonto. 

3. Nordax 

Nordax är transparenta när det kommer till att inte låta livet stoppa möjligheten till bolån. Ekonomiska utmaningar kan drabba i princip vem som helst. Det kan vara till följd av plötsliga skador, brustna förhållanden och kris på arbetsplatsen. Till följd av sådana händelser är det lätt att få en betalningsanmärkning. En anmärkning som dessa kan få många storbanker att dra i nödbromsen ens innan de hunnit granska personens nuvarande ekonomiska situation. 

Nordax är en av några långivare på marknaden som istället erbjuder dig en chans till bolån, även om du har mottagit kreditupplysningar av mindre roliga slag.   

4. Enklare 

Kanske bor du i en hyreslägenhet idag men drömmer om att istället äga din bostad. Samtidigt kanske du är rädd för att betalningsanmärkningen du fick i fjol blir ett hinder. Som vi nämnt tidigare finns det flera långivare som kan erbjuda dig bolån trots detta. En av dem som erbjuder detta är Enklare.se.  

Här har du några konkreta exempel på typiska hinder som enkelt kan generera en betalningsanmärkning:

 • Olika typer av lån eller krediter som du helt enkelt missat att betala i god tid, trots upprepade påminnelser. 
 • Fakturor som du av misstag glömt betala och där skulden tyvärr överlämnats till Kronofogden vilka har meddelat utslag
 • TV avgifter och löpande abonnemang som du glömt bort att betalas till följd av exempelvis utgångna kreditkort
 • Obetalda parkeringsavgifter som till och med kanske felaktigt har utfärdats

En låneförmedlare kan hjälpa dig få bolån med betalningsanmärkning

Det kan vara lätt att ge upp tanken på bolån med en betalningsanmärkning eller två som tynger dina axlar. Men det gäller bara att filtrera fram de långivare som faktiskt kan ge dig en sekundär chans. De låneförmedlare med flest banker per risklass kan vara extra värda att titta närmare på. Ett smart tips är att använda sig av en låneförmedlare såsom till exempel Advisa eller Direkto. Dessa lyssnar på din ekonomiska situation och tar aktivt kontakt med långivare som passar just din ekonomiska situation.